marți, 26 aprilie 2011

Românii n-au talent. Nici măcar bun simţ.







Dacă până acum am sperat că mai avem în ţara asta cantităţi suficiente de educaţie, bun simţ şi normalitate, apăi de azi-noapte mi-am pierdut definitiv orice nădejde... Sunt indignat şi dezgustat de ceea ce au votat telespectatorii concursului „Românii au talent”... Să auzi voci atât de bune, să vezi atleţi atât de uimitori şi să votezi un adolescent derutat care dă din gură nişte vorbe şi dă din mână pe un ritm făcut pe calculator, mi se pare o dovadă de prostie, de incultură şi de bătaie de joc... Românii n-au ştiut niciodată să-şi aclame în picioare valorile, aşa cum mă încântă să văd la americani şi la englezi. Românii n-au ştiut niciodată să-i respecte pe cei mai buni ca ei. Dimpotrivă, au făcut totul să-i gonească din ţară, ca să-şi caute mâncarea printre străini...

Mă uit încă o dată la prestaţia acestui Ţuţu în finala concursului... Cu destul de puţin exerciţiu, oricine ar putea să dea din gură pe un ritm. N-ai nevoie de talent pentru asta. Mă uit pe site-ul emisiunii la cum comentează susţinătorii lui. Agramaţi, mitocani, neciopliţi. Cei mai mulţi dintre ei nu ştiu să scrie corect româneşte. Mulţi dau exemple precum BUG Mafia, Paraziţii, Puya drept modele artistice. Artistice?? Bună parte din cei care comentează acolo au un vocabular sărac intelectual. Cele mai frecvente cuvinte sau expresii sunt „p**a”, „să vă f*t”, „m**e” şi toate celelalte... (Sunteţi oripilaţi? Foarte bine! Vreţi o porţie întreagă? Citiţi toate aceste comentarii!) Despre lipsa diacriticelor, a formei „sunt” şi a literei „â” nu mai pomenesc, e caraghios să mai ai astfel de aşteptări de la asemenea oameni... Eh, aceste specimene sunt în acest moment cele mai numeroase în România. O spune clar numărul de voturi pe care l-a primit aseară acest Ţuţu. Nu ştiu dacă, sociologic vorbind, avem aici un eşantion reprezentativ. Mi-e de ajuns să ştiu că această rasă este cea care dictează ce reprezintă valoare în ţara mea, cine are talent şi cine trebuie să fie preţuit.

Talentele, valorile, elitele au început de multă vreme să părăsească ţara. Vor rămâne cei care nu mai au timp s-o ia de la capăt, resemnaţii şi mai ales cei care nu vor avea niciodată habar cum miroase o carte, cei care cred că Schopenhauer a fost un compozitor de muzică de-aia, simfonică şi cei care cred că muzică înseamnă Salam sau Guţă... Ştiu, este trist. Este grav.

Nu mă consolez cu ideea că Susan Boyle a câştigat locul 2 la „Britains Got Talent” şi apoi a cucerit lumea... Nu mă consolez cu ideea că pe Narcis Iustin Ianău oricum îl va înhăţa vreo casă de discuri şi îl va face star mondial la Scala din Milano. Nici nu mai sunt sigur de asta... Dar vreau ca talentul şi munca să fie preţuite la mine acasă!

A fost singura ediţie românească a acestei emisuni la care m-am uitat. M-am lăsat înşelat de o etichetă. „Românii au talent”. Hm... Lipsesc un „n” şi-o cratimă... Cred că a venit vremea să căutăm o altă ţară...

Vezi mai multe pe Romanii au talent


Vezi mai multe pe Romanii au talent


Vezi mai multe pe Romanii au talent


Vezi mai multe pe Romanii au talent


Vezi mai multe pe Romanii au talent

18 comentarii:

Radu spunea...

Și eu sunt dezgustat. Un puțoi care nu emană nici o secundă talent este din păcate câștigătorul unui concurs național. Sunt curios de ceea ce au zis Mihai Petre și Andi, după ce au aflat rezultatul ăsta... Eu aș fi demisionat în secunda 2 din juriu de atâta rușine!

Myr spunea...

Tocmai...ca Mihai Petre si Andi Moisescu spuneau ca Tutu este unul dintre talentele lor favorite... N-am inteles nici eu de ce...Se pare ca pana la urma a contat faptul ca acest baiat reprezinta un caz social, pentru ca de talent nu poate fi vorba. Multi se pricep la poezie si unii o recita poate chiar mai bine de atat.

Anonim spunea...

well. i have read it, then read it again! excellent,spoken truthfully and from the heart and 100% agree with everything you have written!

Unknown spunea...

Nu stiu ce au votat romanii dar eu sunt ferm convins ca se stia rezultatul cu mult inainte de finala. A se vedea si cazul "Dansez pentru tine". Parerea mea e: Au, n-au romanii talent, ratingul conteaza.

Anonim spunea...

Omule bine punctat, mi-ar face deosebita placere sa tinem legatura desigur daca doresti si te astept sa-mi lasi ID tau printr-un comentariu la http://mariuscatalineu.wordpress.com comentariile mele fiind doar cu aprobare. Multumesc

Anonim spunea...

Atata timp cat o persoana prefera talentul lui sau talentul altuia nu cred ca ar trebui sa fie nimeni in masura sa spuna ca cei care l-au votat sunt "Agramaţi, mitocani si neciopliti". Adrian Tutu e un talent asa cum sunt si ceilalti pentru ca altfel nu ar fi ajuns in semifinala unde nu publicul a ales ci juriul.Eu l-am sustinut si il sustin in continuare.

mary spunea...

Tutu un tanar talentat?sa fim seriosi

Millene spunea...

Nu trebuie sa ne mai miram ca tineri talentati aleg sa se afirme in alte tari in care valoarea si talentul le sunt recunoscute .Nu pot sa cred ca s-a votat asa cum s-a votat si ca a iesit castigator un personaj care nu are nimic in comun cu talentul autentic.Narcis ,mai mult ca sigur ,va fi un emigrant roman de mare succes.

Anonim spunea...

Anonim,sustine nonvaloarea in continuare.Uita-te cum scriu si se exprima admiratorii lui Tutu,si apoi vorbeste!

Julia spunea...

Narcis Iustin Ianau este si va fi invingatorul, orice vor spune sau incerca sa demonstreze altii... Adrian Tutu... nu!
Felicitari pentru post si pentru felul cum ai abordat subiectul!

Alina spunea...

La o competitie unde au participat tigrii, Pro tv a scos castigator a pisicuta...

mihaela spunea...

Intrigata de viteza cu care s-a raspandit admiratia pentru emisiune si pentru romani talentati ,am facut imensa greseala de a-mi pierde 2 ore din viata cu cea de-a 4-a editie.Sincer vorbind, am ramas oripilata de prestatiile unor conationali si nu am mai urmarit nimic din ce ar putea fi legat de emisiune.
Cat despre marele castigator,eram 100% sigura ca nu va fi Narcis,din simplul motiv ca la ora actuala romanilor le lipseste educatia.

Harry spunea...

Privind din punct de vedere managerial Tutu poate fi exploatat mult mai bine decat Narcis, intrucat Narcis se adreseaza unui anumit public tinta, are un target specific, bine definit si restrans, pe cand Tutu prin hip hop , urmand a fi promovat de Media Pro Music (albume spectacole etc) se adreseaza unei piete largi, poate intra cu usurinta in cluburile din Mamaia si Bucuresti, poate ajunge in orice fel de show televizat, a zile de orase sua mai stiu eu pe unde. Pe scurt poate produce bani foarte repede si destul de multi spre deosebire de Narcis. Juriul stia cine va castiga... mega show-uri ca Dansez pentru tine ori Romanii au Talent nu ar putea merge atat de bine daca ar fi spontane.Daca ar fi lasate din mana ar fi un esec total-nu ar mai avea audienta atat de mare, nu ar iesi spectacol.

Anonim spunea...

fatza de frustrat cronic. se citesc pe ea ani de batjocura la adresa-ti. ani de planuit razbunari. si acu te iei de un copil de 19 ani care a reusit in 8 minute (cat a cantat in total la protv) sa exprime mai multe mai multora decat ai reusit si o sa reusesti toata viata ta de frustrat, cu toti frustratii de pe aici adunat. crezi ca te baga in seama cineva din afara cercului voistru de frustrati daca nu va luati de Tutu? jigodii! vorba maestrului, "maaarsh ma d-aicea!..."

Anonim spunea...

Pentru ultimul anonim ...ai un comentariu mult mai agresiv si lipsit de substanta decat oricare altul.Ai folosit de atatea ori cuvantul frustrare incat e evident ca il simti in toti rarunchii.Se face o comparatie si daca nu poti sa intelegi un alt punct de vedere si stii doar sa insulti asta zice multe despre tine.Ai grija sa nu iti musti limba pentru ca ai sa te otravesti...Din pacate postarea e total adevarata si e clar ca sustinatorii lui Tutu nu i-au intels deloc mesajul: pacifist ,idealist si indemnarea la iubire si respect,parca asta ear ideea MESAJUL ..pai urmati-l si nu mai demonstrati cat de grobieni puteti fi .

Anonim spunea...

De acord cu Harry. + ca daca eu nu ascult si nu o sa merg niciodata la un concert sustinut de Narcis Iustin Ianau atunci votez ce imi place. Daca perefer hip-hop atunci il votez (acum sustin) pe Tutu.

Anonim spunea...

Eu am plans cand am aflat ca Narcis a pierdut:(((NUUUUUUU!!!

roryta spunea...

Şi eu care credeam că sunt nebună, că gândesc aşa... Mi-era şi teamă săspun ceva, ca să nu-mki sară în cap cunoscuţii... În sfârşit cineva care gândeşte ca mine: Ţuţu ăsta o să-şi cheltuie banii într-un an de zile şi va redeveni ce a fost: un boschetar!
Cât priveşte talentul... ZERO BARAT!