marți, 14 decembrie 2010

Adio, mușețelule?


Se vorbește din ce în ce mai insistent în ultima vreme despre posibilitatea interzicerii în spațiul Uniunii Europene a plantelor medicinale și a suplimentelor alimentare. Cu alte cuvinte, foarte curând, mai exact din aprilie 2011, nu vom mai avea voie să luăm preparate cu multivitamine și multiminerale, nici ceaiurile medicinale nu vor mai putea fi comercializate.

În plus, zilele acestea se află în dezbatere în Congresul american o lege care ar interzice peste Ocean grădinăritul în propria curte. Senatul SUA va vota trecerea legii 510, bine cunoscutul deja “Act al Modernizării Siguranței Alimentelor” (S510). Dacă S510 va fi votată, controlul individual asupra grădinăritului personal va fi restricționat în mod sever, iar păstrarea semințelor va fi trecută în ilegalitate, urmată de pregătirea pentru un monopol complet al firmei Monsanto, implicată în activități de proliferare a OMG-urilor (Organismele Modificate Genetic). Pe scurt, legea va oferi guvernului Statelor Unite noi puteri asupra drepturilor populației de a cultiva, comercializa și transporta orice fel de alimente. Producția de alimente de orice fel va trece sub autoritatea Departamentului de Siguranță Națională și oricine va fi prins cultivând alimente fără permisiune, chiar și în gradina casei sale, va putea fi acuzat de activități ilegale.

Astfel, Statele Unite vor fi cu un pas mai aproape de situația din Uniunea Europeană, care a votat o directivă ce va intra în vigoare din aprilie 2011. Aceasta cere ca toate plantele medicinale și suplimentele minerale să fie scoase din uz, din producție și de la comercializare, toate practicile și metodele de vindecare ale medicinei alternative să fie interzise, iar școlile de homeopatie să fie desființate. De asemenea, va fi oprită vânzarea de cărți pe tema vindecării prin folosirea plantelor și a suplimentelor alimentare.

Așadar, ne apropiem de ziua în care vom cultiva pe ascuns, în casă, mușețel și izmă, așa cum fac acum unii cu cânepa?

Un comentariu:

Adi spunea...

Check this out! Pe vremea cand mai rasufla cate ceva pe la tv
http://observator.a1.ro/free/Mafia-organismelor-modificate-genetic_7817.html