luni, 20 decembrie 2010

O eclipsă mai puțin obișnuită


Noaptea asta nu-i o noapte oarecare. Nu doar pentru că e solstițiu de iarnă și pentru că este cea mai lungă noapte din an. Asta se întâmplă în fiecare noapte de 20 spre 21 decembrie. Nu pentru că avem o eclipsă totală de lună, nici asta nu e vreo noutate. Însă eclipsă totală de lună în noaptea cu solstițiul... nu-i de colo... De fapt, astronomii spun că o asemenea coincidență nu s-a mai întâmplat de exact 456 de ani... Asta m-a făcut să răscolesc un pic internetul, să încerc să aflu mai multe...

Din punct de vedere astronomic, lucrurile îmi erau clare.


Nici faptul că noi ne aflăm într-o zonă în care această eclipsă este practic invizibilă nu e ceva ieșit din comun. S-a mai întâmplat...


Însă din punct de vedere astrologic, cu toate că nu dau prea multe parale pe astfel de lucruri, mi-au sărit în ochi câteva remarci pe chestiunea asta...

Yoghinii zic că perioada de influenţă nefastă a lunii pline a început luni, 20 decembrie, la ora 16:13 şi se încheie miercuri, 22 decembrie, la ora 04:13. Momentul de maximă influenţă nefastă a Lunii Pline este marţi, 21 decembrie, la ora 10:13.

Astrologii sunt de părere că această influență nefastă va dura cu mult mai mult. Mai concret? Evenimentele ce se vor petrece în perioada 24 decembrie 2010 – 7 ianurie 2011 vor fi destul de neplăcute. Probleme pe sectorul fericirii, copiilor, creativității și al speculațiilor financiare. Femeile, copiii și afacerile se vor afla sub influența acestei eclipse. Transformări radicale și obligatorii vor fi vizibile în următoarea perioadă. Sunt indicate rezolvarea acțiunilor începute, renunțarea la unele vicii (fumatul, spre exemplu), evitarea speculațiilor financiare, a intervențiilor chirugicale și intriga, bârfa. Călătoriile sunt riscante, pentru că pot apărea diverse obstacole pe traseu.

Un influx de energie benefică trebuie conștientizată de către femei. Fie că vor trece printr-o situație dramatică, fie că vor fi obligate să ia niște decizii radicale, ele vor fi avantajate, dacă vor găsi calea de a face unele compromisuri.

Crăciunul va fi, anul acesta, stresant pentru mulți oameni. Grijile financiare, problemele de comunicare și relaționale vor aduce unora chiar și lacrimi în seara nașterii Domnului. Ascendentul eclipsei cade în semnul Vărsătorului la ultimele grade. Luna este pe grad critic, la fel și Soarele. De evitat dezbaterile care implică unele contradicții.


Urmează o perioadă de câteva luni în care trebuie să limpezim lucrurile din viața noastră. Eclipsa de lună poate produce transformări majore, efecte de durată. Emoțiile sunt sporite, ceva iese la lumină în acest moment, ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adăugăm vieții noastre. Aflăm ce trebuie sa facem pentru ca viața noastră să scape de tot ceea ce ne ține pe loc, o relație, un loc de muncă, o credință, o speranță.

Eclipsa de lună în Gemeni activează axa V-XI, o axă a iubirii, creativității, prietenilor, speranțelor. Asta înseamnă că în aceste direcții putem vedea adevărul, suntem ajutați să renunțăm la iubiții, prietenii care ne țin pe loc și nu ne dau voie să ne facem lecția de viață. De multe ori punem în “sacul destinului nostru” obiecte, oameni, fapte, care sunt prea grele și care ne țin pe loc.

Luna eclipsată în casa V, o casă a iubirii (fără acte), a creativității personale, a copiilor, poate îndemna la asumarea unor riscuri pentru exprimarea într-un mod inedit a iubirii, a creativității, a unui hobby, a relației cu copiii noștri. Acest moment astral poate amplifica sentimentele tulburi, confuziile. Luna în Gemeni este opusul stabilității și predictibilității, este o energie ce amplifică reacția la orice impuls, dar și la ceilalți oameni. Luna în semnul Gemenilor accentuează la extrem dualitatea, sunt amplificate nervozitatea, agitația, insomnia. Soarele în Săgetător este o energie propice schimbării, acțiunii, reeducării sufletului. Este o energie ce amplifică dorința de dreptate, adevăr, legalitate, dar și aventură intelectuală, înțelepciune.

Eclipsele de lună sunt cel mai adesea asociate cu sfârșituri emoționale, pierderi. Acestea nu trebuie interpretate ca fiind neapărat triste sau negative. Am putea asemăna aceste eclipse de lună cu un fel de cutremur emoțional, un scurtcircuit emoțional. Pentru unii, aceste șocuri pot fi mai mici sau mai mari, asta în funcție de ce planetă natală este activată, de casa astrologică energizată, acționând prin aducerea de evenimente dramatice sau ca o mână de ajutor, o oportunitate, în funcție de ce avem nevoie în acest moment.

Pentru mine, lucrurile astea sunt deja mult prea complicate... Nu știu cât adevăr se poate găsi în cele de mai sus. Însă înțeleg că e un moment favorabil pentru ceva nou, pentru o mare schimbare, chiar dacă nu fără clipe neplăcute... Astrologii spun că eclipsa de lună la solstițiu de iarnă aduce momentul cel mai potrivit pentru a ne privi fără ipocrizie, cu sinceritate. Noaptea asta ar putea fi sfetnicul pe care unii dintre noi îl căutăm de atâta timp în zadar...

Un comentariu:

Anonim spunea...

Am sa las ego-ul sa strige pana o sa raguseasca, ca sa pot asculta soaptele inimii.