sâmbătă, 11 decembrie 2010

Deadly food


Ceva ușor, de weekend...

În răstimpul în care veți urmări filmulețul de mai jos, 4 oameni vor muri numai în America din cauza mâncării. Spun "în America", pentru că acolo este înregistrat acest filmuleț. Câți vor fi în total, în țările unde "civilizația" a schimbat modul în care ne hrănim, Dumnezeu știe... Hrana procesată și superprocesată, precum cea pe care o cumpărăm în fiecare zi de la hypermarket, dar și cea gen McDonald's, KFC și nu numai, au făcut obezi din două treimi din americani. Celelalte țări "civilizate" vin repede din urmă. Printre ele și România... Lăsând la o parte zonele sărace, obezitatea ne duce spre o catastrofă de dimensiuni planetare. Lucruri uimitoare și îngrozitoare veți auzi și vedea în minutele următoare. Din păcate, adevărate. Și se întâmplă chiar în jurul nostru.

Iată, spre exemplu, cum se vede la RMN grăsimea corporală la o femeie de 114 kg, în comparație cu cea de la o femeie de 54 kg. Zonele galbene reprezintă grăsime: gât, umeri, brațe, torace, abdomen, picioare... Absolut îngrozitor!! - această grăsime se găsește din abundență și pe organele interne, începând cu inima (îngropată, literalmente, în untură!!!) și terminând cu toate celelalte...


N-am găsit o fotografie RMN și cu un corp de bărbat, dar lucurile stau exact la fel, nu vă amăgiți... Ce înseamnă toate astea, nu mai e nevoie s-o spun eu... E timpul pentru o schimbare în alimentația noastră...


(Subtitles available in 38 languages )

4 comentarii:

laur1985 spunea...

Salut!
As fi interesant sa cumpar 2 articole pe blogul/siteul tau. Daca te intereseaza te astept cu un mail la adresa laur_rapidistul@yahoo.com sau pe yahoo messenger ID: laur_rapidistul. Daca trimiti mail scrie si adresa blogului te rog.

Anonim spunea...

Il admir atat de mult pe jamie oliver...multumesc pentru postare si in consecinta,pentru ca atragi atentia asupra unor lucruri importante,dar atat de neglijate.
Sper ca postarile tale sa reprezinte un inceput de schimbare pentru multi dintre noi.
Toate cele bune,
D

Amedeo Ene spunea...

Mulțumesc, D! Numai bine!

irina spunea...

In numele prietenilor mei sud-americani, ma simt constransa sa fac comentariu ca multi dintre noi ne referim la America de Nord spunand America. Cred ca e logica dorinta celor din sud, ca atunci cand ne referim la America de nord, sau Statele unite sa nu le numim America, dat fiind ca si America de sud face parte din America. Intr-adevar, si J Oliver foloseste aceeasi exprimare.
Vis-a-vis de subiect, l-as relationa mult cu blogul legat de faptul ca romanii nu fac diferenta intre psiholog si psihiatru. Poate ma insel, dar cred ca supra alimentare, in marea majoritate a cazurilor poate fi combatuta cu o buna portie de psihoterapie de calitate. In cazurile mai dificile chiar la psihiatru. Cunosc persoane care mananca extrem de nesanatos insa mananca necesarul zilnic de calorii, datorita faptului ca nu au trasnformat mancarea intr-o dependenta..si invers..persoane care mananca lucrrui naturale, si sunt obeze..nu stiu ce e mai sanatos..dar cred totusi ca prima varianta..si asta in conditiile in care mor de dorul lucrurilor naturale de mancat..inca romania e un loc unde poti cumpara lucruri naturale relativ usor..insa in tarile mai 'civilizate' e un vis sa ai timp sa fugi sa cauti lapte de vaca prospat macar o data pe saptamana sa ai parte de un iaurt natural..pt ca ce vine in cutiutele de plastic minuscule pe care romanii nici nu le recicleaza in marea majoritate nu are nimic in comn cu iaurtul..parerea mea...si cazurile pot continua..