miercuri, 31 martie 2010

Trandafir de la PDL


Aflasem cu ceva vreme în urmă despre dorința lui Teo Trandafir de a intra în politică. Nu m-a surprins. Mă gândeam că este singurul lucru pe care il mai putea face după retragerea din televiziune, pentru a reveni în lumina reflectoarelor. Și nici nu mi-a displăcut ideea. Cu excepția faptului că am urât-o pentru faptul că a acceptat să aducă în emisiunile sale, de dragul audienței, maneliști și pițipoance (poate nici nu era alegerea ei, la urma urmei...), mi-a plăcut întotdeauna Teo Trandafir. Puțini oameni de televiziune, care fac același tip de emisiuni, dau dovadă de aceeași "cantitate" de talent, inteligență, spontaneitate și umor fin... După implicarea în câteva acțiuni caritabile, poate că intrarea în politică ar fi următorul pas pentru cine dorește să pună umărul la schimbarea societății și a mentalității celor din jur... Și de ce să nu dăm credit acestei încercări? Poate va fi de aici, de la ea, începutul pentru un nou curent în politica românească...

Înțeleg că Teo Trandafir a acceptat chiar prima ofertă care i-a fost făcută. Mă tem, însă, că nu întotdeauna prima ofertă este și cea mai bună. Poate că ar fi fost bine să mai aștepte, să mai caute, să se mai lase curtată... Greu de aflat acum în ce măsură disciplina de partid și ordinele venite de la tătuca Băse se vor "pupa" cu un temperament precum cel al fostei vedete de televiziune. Greu de intuit în ce măsură va accepta partidul să susțină proiectele lui Teo. Va fi interesant de urmărit cum va evolua această relație. Cum la fel de interesantă va fi și durata acestei căsătorii... Va dura? Cât? Va fi o relație de complezență? Vor răbufni certurile în public?

"Circ și pâine" numea cineva apropiata campanie electorală de la Colegiul 19, cu Teo Trandafir și Liliana Mincă. "Va fi o ciufuleală între două doamne.", mai spunea același personaj. Poate că da. Nici n-ar fi ceva ieșit din comun la noi. Ori poate că nu. Oricum, o să fie interesant. Și înainte, și după... Succes, Teo!

Niciun comentariu: