joi, 11 martie 2010

Lac să fie, că broaște e destule!

Mulțumesc, Mădălina, de leapșă și de botez... Venite de la tine, mă onorează și mă obligă...

“Pe cine ar alege nenea Iancu – sosit azi cumva de la Berlin – pentru a-l portretiza cu prioritate în comediile sale? Ce politician, analist, politruc, divă ș.a. ar merita un rol principal?”

Offff... Dacă, printr-un miracol, nenea Iancu ar învia și s-ar întoarce în țară de la Berlin (chiar! ce-ar fi un asemenea miracol? au nu-l pomenim noi pe nenea de 10 ori pe zi?), și-ar lua cel puțin câteva luni de răgaz. Să-și tragă sufletul de mirare, mai întâi... 100 de ani de schimbări nu-s de colo... Să-i treacă de supărare, apoi... Dacă nici un secol nu le-a fost de ajuns românilor să scape de metehne, apăi când să se mai vindece?

Poate că ar umbla din nou prin cârciumile și cafenelele Bucureștilor (ce-ar mai găsi pe placul lui, ca la mall mă îndoiesc că s-ar duce...), să stea iar să-i privească și să-i asculte pe mușterii, pentru ca apoi să-i învie în vreo nouă scriere... Sau ar petrece zile și nopți în fața televizorului, ca să-și facă "documentarea"?... "Lac să fie, că broaște e destule!" Cațavencu? Tipătescu? Trahanache? Rică? Titircă? Mița? Zița? Veta? Chiriac? Mici copii! Nea' Caragiale și-ar freca mâinile de bucurie văzând atâtea "personagii" suculente... De la dom' prezident și Nuțica lui, trecând pe la Gigi, Vadim ori Vanghelie Care Este, până la Nichita, Zăvoranca și la toate pițipoancele de Dorobanți, făcute vedete de tembeliziuni…

Ori poate că și-ar pune mâinile în cap și-ar face cale-ntoarsă la Berlin, zicând cu resemnare: „Curat murdar!”

2 comentarii:

Anonim spunea...

Corespondeta speciala :
BASESCU S-A INTALNIT CU IMPARATUL JAPONIEI AKIHITO SI IN CURAND SE VA INTALNI CU CEAUSESCU !
- Vizita se bucura de insuccesul asteptat -
PRINCIPALELE ZIARE JAPONEZE AU PRELUAT PE PRIMA PAGINA CELEBRA POZA A PRESEDINTELUI ROMAN LOVIND UN COPIL. STATIA DE TV NHK AU TRANMIS IMAGINI DESPRE GREVA FOAMEI DECLARATA DE CINEASTII ROBERT & KIYOKO HORVAH ,STIRE A FOST PRELUATA DE MAJORITATEA STATIILOR TV DIN JAPONIA. . GREVA FOAMEI SE DESFASOARA IN PARCUL DIN FATA PALATULUI IMPERIAL. CU OCAZIA CONFERINTEI DE PRESA- SOTIA MEA A PREDAT UN PLIC AMBASADORULUI ROMAN DE LA TOKYO . IATA CONTINUTUL MESAJULUI CATRE PRESEDINTE.

  DOMNULE PRESEDINTE TRAIAN BASESCU
 VA DAU O VESTE PROASTA- AGENTURA SECURITATII  ROMANE  DIN JAPONIA SA PRABUSIT !
( O SEARA SPECIFICA ROMANEASCA LA RESTAURANTUL SECURITATII NUMIT " DARIE"  DIN TOKIO. -UN MICROFON SUB MASA ! ) DESCHIDETI http://devanewyork.blogspot.com

madalina ionescu spunea...

Ei, bravos! Frumos te-ai descurcat!

Au oare ar intelege-o Caragiale pe Nichita? Nikita, cum isi zice? Ar pricepe notiunea de nichită...? :)