S-a dus şi Eurovisionul ăsta... Dar, deşi au trecut deja câteva zile şi lucrurile s-au mai calmat un pic, încă „frige” destul de tare tot ce s-a întâmplat la Oslo. Şi, aşa cum spuneam, o să avem multe de povestit şi de întors pe toate părţile şi concursul de anul ăsta...
Am să iau lucrurile pe rând, aşa cum arată clasamentul, de jos în sus...
25. Marea Britanie – Ah, ce satisfacţie teribilă am, când îmi amintesc cum ne desfiinţau nişte ziare englezeşti înainte de concurs, spunând că România, alături de Finlanda şi de Rusia, ar trebui să-şi frângă mâinile de ruşine pentru piesele slabe pe care le prezintă anul acesta la Eurovision. Acum, uitaţi-vă cu câtă mândrie îşi „poartă” Marea Britanie ultimul loc din clasament! Când o fi fost scris cântecul lor, la începutul anilor 80?
24. Belarusul şi cu fluturii lui – Penibil...
23. Irlanda – Ascultând încă o dată piesa lor, mi-am dat seama şi mai bine cât de banală e şi ce voce mediocră au trimis... Unde sunteţi voi, Johnny Logan şi Linda Martin?
22. Moldova – Nu mi-au spus nimic nici de data asta. Aşa că nu le-am dat 1,19 euro cu TVA inclus. Nu au meritat.
21. Cipru – Cântec cu adolescenţi în jurul focului de tabără. Staţi bine pe locul ăsta.
20. Norvegia –Ţara organizatoare a trimis anul ăsta la concurs un top model care a încercat să cânte, însă fără prea mare succes. S-a văzut şi în rezultatul final. Pe merit.
19. Islanda – Unul din cele câteva cântece de care m-am îndrăgostit „la prima auzire” la ediţia asta! Absolut fantastică melodie, cu un sound irezistibil, o declaraţie de dragoste plină de sinceritate şi de optimism, pe o voce excelentă! Europenii au fost fraieri şi de data asta! Pierderea lor.
18. Portugalia – Şi ea tot la locul potrivit. O „cântăcioasă” care a luat cu prea mare dificultate notele joase, iar pe cele de sus le-a cântat doar în falset, dacă nu le-a falsat de-a dreptul.
17. Bosnia-Herţegovina – Şi de data asta, prea zgomotoasă pentru mine.
16. Albania – Excelentă din toate punctele de vedere! Merita să fie în Top 5...
15. Spania – Cântec interesant, depănând o poveste, voce foarte bună, punere în scenă frumoasă. Partea cu „invazia” scenei nu făcea parte din scenariu. Noroc că cetăţeanul catalan nu a pus şi o bombă pe scenă, ca să fie protestul secesionist complet. Un mare minus pentru partea de securitate a organizatorilor, care au fost luaţi absolut pe sus de incident. La cât sunt de paşnici, de naivi şi de inocenţi scandinavii, nici nu mă miră... La cum le mănâncă imigranţii arabi şi asiatici alocaţiile şi ajutoarele sociale...
14. Israel – Încă o dată, o baladă frumoasă urlată şi răcnită pe arătură. Oribil. Au primit mai mult decât au meritat.
13. Serbia - Un Tokio Hotel transgender hidos, sărind şi sughiţând pe scenă. Plus Bregoviciul pe care îl urăsc, de când l-am auzit cât folclor românesc a furat. Marş acasă!
12. Franţa - Stupid. Melodie de plajă.
11. Rusia – Sărman şi patetic. Boooo!!!
10. Ucraina – Cântec minunat, dificil de cântat live. Cântăreaţă foarte bună. Şi frumoasă. Merita un loc mai bun, după părerea mea.
9. Georgia – O interpretare excelentă, un cântec foarte bun, o frumoasă foc!
8. Grecia – O, nuu!! Eurovision-ul e un concurs de cântece, nu de împrăştiat hormoni de gorilă pe scenă! Categoric, nu!
7. Armenia – Bună, dar nu foarte bună. Locul 7 a fost suficient.
6. Belgia – Too soft, too lazy... Almost boring.
5. Azerbaijan – Cântecul rămâne unul rafinat, superb, după părerea mea, dar Safura nu a fost în cea mai bună zi a ei. Am crezut multă vreme că „Drip Drop” o să câştige, dar, sâmbătă seara, locul 5 mi s-a părut corect.
4. Danemarca – Prea comercială şi prea prăfuită, sună ca Baccara ori ca BZN. Şi mai e şi cântată fals... Incredibil că a primit atâtea puncte!...
3. România – Ai noştri au fost excelenţi şi de această dată, chiar dacă uşor crispaţi... Oricum, a fost absolut fantastic faptul că am primit puncte, şi încă multe, de la ţări de la care, de obicei, nu primeam niciodată nimic, Suedia, Norvegia sau Marea Britanie, care ne făcuse praf în presă cu doar câteva zile înainte. „Playing With Fire” merita chiar locul 2. E bine şi aşa, oricum. Foarte bine! Felicitări!
2. Turcia – Din nou, NU! Mult prea sus.
1. Germania – Ei, daaaa! Un cântec fresh, sincer, simplu şi irezistibil. Iar dulceaţa asta de fată m-a cucerit definitiv cu look-ul ei! Rochie simplă, neagră, nimic pe fundal, doar ea şi sinceritatea declaraţiei sale de dragoste. Cui nu i s-a întâmplat să se învârtă ca un satelit în jurul altcuiva, pierdut iremediabil în aburii iubirii? Da, nemţoaico, ţi-ai meritat întreaga grămada de puncte adunată din toată Europa. Restul bârfelor şi comentariilor răutăcioase nu fac nici cât o ceapă degerată. La anul mergem la Berlin! Yupiiiii!!!...
O notă mare pentru NRK, televiziunea organizatoare. Un exemplu de profesionalism desăvârşit, eleganţă în simplitate, un show de televiziune sobru, dar plin de culoare şi de lumini senzaţionale, un sunet pe scenă ca pe cd, intermezzo-uri video înregistrate - absolut senzaţionale. Până şi fontul informaţiilor afişate pe micul ecran era impregnat de bunul gust tipic scandinavilor. Mulţumim, Norvegia!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu